Tänään on Yrittäjän päivä. Sana yrittäjä herättää monenlaisia ajatuksia ja tunteita. Mitä meille tarkoittaa tai merkitsee sana yrittäjä?

Yrittäjyys tarkoittaa meille ensisijaisesti sitä, että saamme tehdä työtä jota rakastamme. Toisaalta yrittäjyys on valtavan iso riski sekä taloudellinen että myös sosiaalinen. Viime vuodet ovat rankalla kädellä todistaneet, että mitä vaan voi tapahtua parissa päivässä ja sen palauttamiseen saattaa mennä jopa kolme vuotta niin kuin meidän alalla on käynyt. Sosiaalisella riskillä tarkoitamme sitä, että tilanteet muuttuvat nopeasti ja on hankalaa ja välillä jopa vaivalloista sopia tarkkaan mitään muita menoja kuin työjuttuja. Tämä saattaa välillä kiristää tunnelmaa, varsinkin kun yhdessä töitä teemme ja joskus olisi mukavaa lähteä vaikka jonnekin reissuun tutustumaan uusiin paikkoihin. Uskomme kyllä, että reissunkin aika tulee kun on tullakseen.

Mutta on tässä yrittämisessä erinomaisen hyviäkin puolia. Saamme tavata uusia kasvoja, näemme erilaisia kohteita, saamme tehdä töitä yhteistyökumppaneiden kanssa. Teemme yhteistyötä erilaisten yhdistysten kanssa ja on aina yhtä ilahduttavaa, kun tutut kasvot hymyillen odottavat kun saavumme bussin kanssa paikalle, tämä välillä jopa herkistää mielen. Viime viikon reissulla kuulimme uudelta asiakkaaltamme noin 0,5 tunnin ajomatkan jälkeen ”Te teette työtä täydellä sydämellä”, tämä lausahdus tuli niin äkkiä, että häkellyimme emmekä oikein osanneet vastata muuta kuin, että niin me teemme. Oli ihanaa, että asiakas oli huomioinut ja tunsi näin, jo noin lyhyen matkanteon jälkeen. Tämä on meille sitä ihaninta palautetta, tällä jaksamme taas pitkään ja tiedämme, että olemme oikealla tiellä ja teemme reissut meidännäköisiksi!

Jos mietit yrittäjyyttä, kokeile ja tee siitä oman näköisesi juttu!

Onnea kaikille yrittäjille, ollaan rohkeasti yrittäjiä, sillä meitä tarvitaan!