Mennyt vuosi 2022 herättää ristiriitaisia ajatuksia ja tunteitakin. Ehkäpä päällimmäisenä ajatuksena vuodesta mieleen jää taapertaminen ja selviytyminen.

Alkuvuosi alkoi rajoitusten parissa, teatterit sulkivat oviaan kahden viikon varoitusajalla ihan vaan varoiksi, kun ei tiedetty eikä osattu aavistaa millaisia päätöksiä hallitus tekee, että saavatko ovet olla auki vaiko eivätkö vai rajoitetaanko katsojamääriä ja jos rajoitetaan niin minkä verran. Meidänkin teatterireissumme peruuntui, mutta onneksemme saimme toteutettua sen myöhemmin.

Pandemia tuntui hiukan hellittävän ja se näkyi meilläkin, reissuja kysyttiin ja kova hinku oli päästä matkustamaan. Mutta samaan aikaan alkoi Venäjän hyökkäystilanne Ukrainaan, mikä taasen vaikutti meidänkin reissuihin. Asiakkaat pelästyivät, että mitä täällä tapahtuu, eivätkä uskaltaneet reissuja varailla. Polttoaineen hinta oli tuonut meille paineita jo talvella ja se tuntui nousevan päivä päivältä. Onneksemme meillä oli ymmärtäväisiä asiakkaita tilausajojen puolella ja saimme hintoja korotettua suurinpiirtein tuon polttoaineen kallistumisen verran.

Toukokuussa meillä oli yrityksemme kannalta historiallinen hetki, teimme ensimmäisen oman itse suunnitellun yönyli-reissumme Valamon luostariin, Heinävedelle. Tämä reissu tehtiin yhdessä Nivelyhdistyksen kanssa. Tästä reissusta saimme valtavasti hyvää palautetta, mikä tietysti piristi mieltämme ja antoi uskoa siihen, että olemme oikealla tiellä!

Kesä meni omia reissuja tehden, saimme tehtyäkin monta omaa reissua ja matkassa oli paljon meille uusia asiakkaita. Loppukesällä alettiin puhumaan sähkön hinnan noususta ja se taas vaikutti meidän reissuihin. Asiakkaat alkoivat säästämään ja miettimään, lähtevätkö reissulle, että kuinka paljon se sähkö oikein loppuvuodesta maksaakaan. Ja nyt voimme jo todeta, että onhan se välillä ollut todella kallista.

Syksy ja koko loppuvuosi meni omia reissuja tehden ja tilausajoja ajellen. Olemme kuljetelleet mm. muodostelmaluistelijoita, joita olemme saaneet kuljetella jo monta vuotta. Kävimmepä katsomassa heidän jouluesityksensäkin, ja siellä tyttöjen halaukset, iloiset hymyt ja joulun toivotukset saivat mielemme herkistymään. Nämä ovat niitä hetkiä millä me elämme pitkään, teemme työtämme sydämellämme (toki eurojakin tarvitaan, että yritys pystyssä pysyy).

Koko vuoden aikana olemme kasvattaneet yhteistyöverkostoamme ja tätä teemme myös tulevana vuonna. Meidän ajatuksena on, että yksin ei pärjätä mutta toisten kanssa yhdessä kyllä. Uutena juttuna aloitimme myös paikallisen yhteistyön mm. Gramofonin, Turun kaupunginteatterin, Turun filharmonisen orkesterin sekä Hotelli Helmen kanssa. Näistä kuulette varmasti jatkossa myös lisää!

Ajatuksemme vuodesta 2023 on, että saisimme tehdä työtä josta tykkäämme, pääsisimme toteuttamaan monen monta omaa reissua, kohtaisimme meille uusia asiakkaita ja yhteistyömme paikallisten tahojen kanssa olisi myös hedelmällistä!

Onnekasta vuotta 2023!