Viime viikonloppu oli meille erittäin merkityksellinen ja saa meidät jopa herkistymään. Miksi?

Viime syksynä me saimme KKV:n rekisteröidyn matkanjärjestäjän tunnuksen. Tämä oli meidän yksi unelma, joka toteutui. Syksyllä aloimme jo miettiä mihin voisimme meidän ensimmäisen reissun tehdä ja aloimme valmistella sitä. Olimme tehneet jo aiemmin yhteistyötä Turun Seudun Nivelyhdistyksen kanssa ja he ehdottivat, että voisimmeko tehdä yhteistyöretken ja pyysivät meitä miettimään kohteen. Kohteeksi valikoitui Valamon Luostari.

Korona laittoi vähän kapuloita rattaisiin ja pelättiin, että saadaanko riittävää määrää porukkaa kasaan, jotta reissuun voitaisiin lähteä. Kävi niin ihanasti että saimme ryhmän kasaan ja voi että miten kivan ja iloisen ryhmän. Ryhmäläiset olivat meille entuudestaan lähes tuntemattomia, muutama tuttu kasvo oli joukossa mukana, mutta tulivathan muutkin parin päivän aikana tutuiksi.

Tälle reissulle lähdettiin lauantaiaamuna kahden pysähdyksen taktiikalla ja iltapäivällä saavuimme määränpäähämme. Saimme huoneet, majoituimme ja pääsimme opastetulle kierrokselle jossa opas kertoi luostarin historiasta ja kulttuurista. Illalla nautimme vielä Valamolaisen Teepöydän herkkuineen. Sunnuntaina aamiaisen tutustuimme Luostarimuseoon sekä Taivaallinen maisema-näyttelyyn. Lounaan nautimme vielä luostarilla ja sen jälkeen suuntasimme taasen kahden pysähdyksen taktiikalla kohti Turkua. Matkalla pysähdyimme Jyväskylän Viherlandiaan, kukkia ja kasveja oli tarjolla vaikka kuinka ja jokunen niistä päätyi meidänkin mukaan.

Tuo luostari teki meihin lähtemättömän vaikutuksen, se rauha, kiireettömyys ja hiljaisuus mikä siellä on. Puhumattakaan todella hienoista kirkoista, pääsimme tutustumaan sekä Vanhaan kirkkoon että Uuteen kirkkoon. Tämä on jollakin tavalla maaginen paikka, ikään kuin aika pysähtyisi. Linnut visersivät kirkkaasti ja rannassa veden pinta oli aivan tyyni. Kaupunkilaisen mieli rauhoittuu tällaisessa paikassa. Oli ilo huomata, että meidän ryhmäläiset kokivat tämän saman ja monelta tulikin jo kommentti, että voidaanko tulla tänne uudelleen? Tähän vastaus oli, että ilman muuta me tulemme tänne uudelleen ensi kesänä!

Meitä jännitti kovasti etukäteen miten tämä reissu tulee onnistumaan ja miten kaikki menee hyvin. Näin jälkikäteen voi hyvin todeta, että stressaaminen oli ihan turhaa, kaikki meni oikein hyvin ja asiakkaat palasivat Turkuun hymy huulilla. Tästä alkaa jo meidän ensi vuoden Valamon reissun suunnittelu 😀