Tämä syksy on alkanut yhtä vauhdikkaasti työn merkeissä kuin aiemmatkin syksyt, lukuunottamatta viime vuotta, joka oli hyvin poikkeuksellinen kaikin tavoin.

On ollut ilo huomata, että meidän ”vanhat” asiakkaat eivät ole unohtaneet meitä, vaan heidän osaltaan kalenteri on täyttynyt loppuvuoden osalta todella mukavasti. Mutta mikä meille yrittäjille on myös tärkeää, me olemme saaneet uusia asiakkaita. Se aina piristää mieltä, tietoisuus siitä että meidät on jostain löydetty ja olemme tehneet asioita oikein, kun meitä on suositeltu. Toki vaihtuvuutta on vanhoissakin asiakkaissa, mutta pääasia on se, että nyt saamme taas tehdä töitä, erikokoiset automme liikkuvat oikein mukavasti. Syksy näyttää töiden osalta siis hyvältä, rajoituksia puretaan ja ihmiset pääsevät taas liikkumaan ja ennenkaikkea uskaltavat liikkua.

Töiden tekemisen ohella on myös tärkeää yrittää huolehtia itsestään. Kun lähes 1½ vuotta on odoteltu että koska saadaan töitä tehdä, ja kun ne viimein alkavat niin sekin on omalla tavallaan raskasta aikaa. Vaikka me olemme tehneet tätä jo vuosikaudet, niin silti se jotenkin pääsee yllättämään, niin kuin talvi aina yllättää autoilijat. No mikä on meidän tapamme ”nollata” päivää tai ajatuksia.

Arin tapana ”nollata” ajatuksiaan sekä saada ajatuksia muuhun kuin työhön tai yrittämiseen liittyviin asioihin on katsella telkkaria, Miehen puolikkaat, Frendit ja Rillit huurussa on hänen juttujaan sekä tietysti komedialeffat kuten Poliisiopistot. Elinan tapana on taas liikkua tai lukea kirjaa. Näin syksyllä kaunis aurinkoinen ilma vetää lenkkeilemään Aurajoen rantamille tai Uittamon rantamaisemiin useammin kuin kaatosateella, jolloin treenataan kuntosalilla. Happihyppelyn jälkeen mieli on kevyempi ja keho kiittää kun on tullut liikuttua. Nämä ovat meidän tapamme ”nollaukseen” , jokaisella on tietysti omat tapansa. Olisi tärkeää myös muistaa huolehtia itsestään, jotta jaksaa yrittää! Mitkä on sinun tapasi ”nollaukseen”?

Toki me teemme juttuja myös yhdessä ja meidän yhteisiin harrastuksiin kuuluu mm moottoripyörillämme ajelu ja pitkät reissut niiden kanssa, tilanteen niin salliessa. Lähellä sydäntämme on myös hyvä ruoka ja viinit. Muutaman vuoden kävimmekin säännöllisesti maistelemassa viinejä, mutta tänä syksynä se on jäänyt kun tuntuu töitä olleen riittävästi. Me koemme, että on tärkeää huolehtia itsestään mutta tärkeää on huolehtia myös parisuhteesta, varsinkin jos molemmat ovat yrittäjinä samassa yrityksessä, se helposti unohtuu. Tämä on sujunut meiltä mielestäni hyvin ja meillä on mukavaa olemme sitten töissä tai vapaalla. Yhteen hiileen puhaltamisella on valtava voima!