Kesä 2022 on ollut täynnä tapahtumia, erilaisia markkinoita, festareita ja kesäteattereita. Mekin olemme tehneet kesän aikana hyvin erilaisia reissuja, mutta kulttuuri on jokaisessa reissussa ollut jollakin tavalla läsnä.

Tämä Arista otettu kuva kuvastaa erittäin hyvin meidän kesäämme. Iloinen hymy, uteliaisuus ja innostus mitä opas meille tällä kertaa kertoo. Kuva on otettu Keuruun reissultamme, Serlachius-museon Gösta-museolla, jossa saimme kuulokkeet, jotta kuulimme oppaan opastuksen.

Blogin otsikon mukaisesti meillä on ollut melkoinen kulttuurikesä. Olemme tehneet omia reissuja mm. saariston suuntaan ja saaneet kuulla saariston historiasta ja toki myös kulttuurista. Saariston Rengastien kiersimme pariin kertaan eri ryhmien kanssa. Olemme tehneet päiväreissun Brändön saarelle Ahvenanmaan puolelle ja tästä innostuneena suunnittelemme ensi kesälle jo parin päivän reissua samoihin maisemiin. Kävimme myös Seilin saarella päiväreissulla ja kuulimme tämän saaren historiasta. Kesäteattereissa olemme käyneet Esakalliolla, Pyynikillä ja Pöytyällä, osa näistä oli omia reissuja ja osa meiltä tilattuja reissuja. Keuruulla kävimme ensin kuulemassa Vanhan kirkon draamaopastuksen, ihastelimme Keurusselkää siipiratasalus-risteilyllä, ja vielä samana iltana kuulimme uusien Tangokuninkaallisten laulua Hotelli Keurusselällä. Seuraavana päivänä tutustuimme Serlachius-museoihin ja kuulimme paperitehtaan patruunoiden tarinoita. Voinemme todeta, että meillä on ollut todellinen kulttuurikesä!

Kulttuuri on jännä juttu, mitä enemmän näkee ja kokee, sitä enemmän sitä haluaa myös nähdä ja kokea. Monesti me kysymmekin asiakkaalta, jos tilaavat perinteistä tilausajoa meiltä, että kai kuljettajalle on myös lippu hankittu. Hämmästyttävän usein vastaus on, että kyllä hommaamme lipun jos kuljettaja haluaa tulla katsomaan. Me olemme molemmat sellaisia, että oikein mielellämme tulemme esityksen katsomaan ja omatkin reissut suunnitellaan aikataulujen puolesta niin, että kuljettaja ehtii hyvin saada bussin parkkiin ja ehtii esitykseen.

Meidän syksyn reissuista löydät myös kulttuuria, tervetuloa mukaan ja näkemisiin!